Kalla-tuoteperhe

Muisto kasvoi Kallaan

Kalla-sarja on tyylikäs lisäys suomalaiseen hautajaisperinteeseen. Suunnittelija Ritva-Liisa Pohjalainen on saanut inspiraationsa sarjaan kallasta, sen sulavasta ja linjakkaasta, minimalistisesta muodosta. Tuoteperheeseen kuuluvat arkku, uurna, pienoisveistos, kaulakoru ja hautakivi.

Kalla-arkut ja -uurnat on valmistettu Punkalaitumella suomalaisesta hongasta perinteisillä käsityötaidoilla. Jokainen Kalla-arkkuun käytetty honkapuu on yksilö, joka tulee Punkalaitumen lähimetsistä. Sen vuosirenkaat sekä huolella työstetty urapinta kuvastavat ainutlaatuisen elämän tarinaa. Kokonaisuus on käsitelty vaalean kuultavalla sävyllä, joka jättää puulle ominaiset piirteet näkyviin. Arkun sisustus, peitto ja tyyny ovat pellavaa.

Arkun ja uurnan lisäksi tuoteperheeseen kuuluu pronssinen, kromattu pienoisveistos. Veistos aloittaa matkan siunaustilaisuudessa arkkuun kiinnitettynä. Arkusta se jatkaa matkaa tuhkauksen yhteydessä uurnaan ja uurnasta edelleen omaiselle jäävään muistoesineeseen. Pienoisveistoksen Pohjalainen on suunnitellut vahvalla korumuotoilijan taustallaan. Saatavilla on myös hopeinen kaulakoru, jota esimerkiksi leski tai vainajan tytär voi käyttää muistona läheisestään.

Sama kalla-symboli toistuu myös Kaavin kiven valmistamassa hautakivessä.
Lue lisää Kalla-hautakivestä

Tutustu Kalla-arkkuun ja -uurnaan