SHT yrityksenä

Suomalaista laatua ja osaamista

Kotimaisuus on meille tärkeä arvo ja se näkyy materiaaleissa ja valmistuksessa. Suomalaisesta puusta valmistetut tuotteet tukevat kestävää kehitystä ja tarkasti valitut materiaalit takaavat parhaan lopputuloksen. Arkuissamme yhdistyvät laadukkaat materiaalit, kaunis muotoilu, vuosikymmenten kokemus ja erityistaidot sekä suomalainen käsityö.

SHT-TUKKU OY

SHT on jo 65-vuotias arkkuvalmistaja. Olemme onnistuneet siirtämään perinteisiä taitoja ja kokemusta yli vuosikymmenten, sukupolvilta toisille. Tänään olemme Suomen merkittävin arkunvalmistaja ja työllistämme yhteensä noin 120 henkilöä Punkalaitumella ja aluepisteissämme. Liikevaihdostamme yli 40 % kuluu työntekijöidemme palkkoihin, jolloin merkittävä osa rahoista jää kotimaiseen kulutukseen. Vastuullisella toiminnallamme pyrimme luomaan taloudellista hyvinvointia monelle taholle.

Ympäristöystävällinen tuotanto

Ennen aikaan arkut tehtiin kotona tai pienissä puusepänverstaissa. Nykyisinkin suuri osa valmistuksesta on käsityötä. Kun kotimainen honka tulee tehtaallemme, mitään ei heitetä hukkaan: arkunteosta ylijäävät palat hyödynnetään pienempiin tuotteisiin, esimerkiksi ekologisiin kukkasidontakahvoihin. Työstön eri vaiheissa syntynyt puru ja pienkappaleet poltetaan energiaksi, jolla lämmitetään SHT:n rakennukset ja vielä läheistä kouluakin.

Tuotteidemme valmistus kotimaassa vaikuttaa myös kuljetusmatkoihin, jotka ovat lyhyempiä kuin esimerkiksi Virosta tuotujen arkkujen kuljetusmatkat. Suunnittelemme kuljetukset tarkasti ja pyrimme pitämään kierrokset mahdollisimman järkevinä ympäristön kannalta.

Vastuullisesti luonnosta luontoon

Arkku palautuu aina luonnon kiertoon. Siksi on tärkeää, että käytettävät materiaalit ovat luontoystävällisiä ja maatuvia. Valmistuksessamme käytämme vain kestävästi hoidetuista metsistä peräisin olevaa puuta, suomalaista honkaa sekä sertifioitua tammea, koivua ja tervaleppää. Pintakäsittelyaineet ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Työtapojen ja materiaalien kehitystyö on jatkunut jo vuosikymmeniä ja jatkuu yhä.

Kaikki verhoilukankaamme ovat luonnonkuitua – puuvillaa ja pellavaa – tai luonnon muuntokuituja. Meillä on jopa oma kutomo, jossa tehdään arkuissa käytettävät koristenauhat ja tupsut, itse kehrätystä langasta.

Tiedämme ja tunnemme sekä tuotteidemme alkuperän että tekijät.

Valmistusta ja tukkukauppa

SHT:n toiminta jakautuu kahteen osaan: omaan puusepänteollisuuteen sekä erikoistuotteiden maahantuontiin. Tuotteitamme myyvät mm. hautaustoimistot, kukkakaupat, sisustus- ja lahjatavaraliikkeet sekä erikoisliikkeet.