Vastuullisuus

Vastuullisuus

SHT-Tukku on yli 65-vuotias yritys, jonka tehdas ja pääkonttori sijaitsevat Punkalaitumella Pirkanmaalla. Vastuullisuus on meille tärkeä arvo, ja pyrimme siihen monin eri keinoin.

Raaka-aineiden alkuperä

SHT:n arkkujen tärkein raaka-aine on kotimainen mänty. Suomessa mäntyä kasvatetaan sille luontaisilla kasvupaikoilla, ja mäntyjen määrä on kasvanut joka vuosi. Puu on siis luontaisesti uusiutuva raaka-aine. Arkuissamme käytetään vain sertifioitua puutavaraa, koska haluamme varmistua siitä, että metsää hoidetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Tiedämme myös tarkasti, mistä käyttämämme puutavara on peräisin. Kotimaista puuta suosimme myös sen vuoksi, että kuljetusmatkat jäävät lyhyiksi.

Käytämme lisäksi myös puukuitulevyjä, jotka on valmistettu enimmäkseen muuhun käyttöön kelpaamattomasta puutavarasta. Näin vältämme puun hukkaan heittämisen.

Kierrätys

Puu on siitäkin hyvä materiaali, että sen voi hyödyntää loppuun asti. Arkkujen ja uurnien valmistuksesta jäävät palat käytetään ensin mm. ekologisten sidontakahvojen valmistukseen. Kaikki pienimmätkin palat ja puulastut hyödynnetään lopuksi polttamalla ne lämpöenergiaksi, jolla lämmitetään arkkutehtaan lisäksi mm. läheistä koulua.

Olemme sitoutuneet huolehtimaan pakkausmateriaaliemme kierrätyksestä asianmukaisesti. Kuulumme Rinki-järjestelmään ja hoidamme lakisääteisen tuottajavastuumme kierrätyksestä.

Yhteiskuntavastuu

SHT-Tukku on Punkalaitumen suurin työllistäjä ja yhteisöverojen maksaja. Maksamistamme palkoista hyötyy verojen myötä henkilökuntamme lisäksi hänen asuinkuntansa ja valtio.

Työntekijöidemme lisäksi arkkujen valmistus työllistää joukon muita oman alansa ammattilaisia: metsurit, sahayrittäjät ja kuljetusalan työntekijät. Luonnollisesti myös monet hautaustoimistot haluavat myydä nimenomaan suomalaisia arkkuja.

Olemme valinneet tehdä arkkuja, uurnia ja erilaisia nyörejä ja hapsuja Suomessa, Punkalaitumella. Halvemmalla pääsisimme edullisemman työvoiman maissa, mutta haluamme panostaa kotimaiseen tuotantoon ja kotimaisiin raaka-aineisiin.

Henkilöstön hyvinvointi

Työllistämme yli sata suomalaista. Pääosa henkilöstöstä työskentelee arkkutehtaallamme Punkalaitumella, mutta meillä on aluepisteitä myös kuudella muulla paikkakunnalla. Työntekijöidemme joukossa on paljon pitkän uran tehneitä yli 55-vuotiaita, joiden työkyvystä haluamme huolehtia hyvin.

Työhyvinvointia tuemme tarjoamalla liikunta- ja kulttuuriseteleitä, selvittämällä työviihtyvyyttä ja kannustamalla kouluttautumaan.